Kesäkurpitsaa jälkiruoaksi?

Muutama viikko sitten törmäsin ensimmäistä kertaa cashew cream- reseptiin eli cashew-pähkinöistä tehtyyn jogurtin rakennetta muistuttavaan soseeseen. Se on ilmeisesti vegaanimaailman uusin hitti, joka käy sekä makeisiin että suolaisiin resepteihin esimerkiksi ranskankerman sijasta. Tykkään pähkinäisistä ja kermaisista ruoista, joten kiinnostuin cashew creamista tietysti välittömästi.

Wolfin mulle ystävänpäivänä antamasta Vegan Restoran V:n Celebrations with vegan food-kirjasta löytyi ehkä erikoisin jälkkäriresepti, jonka olen hetkeen bongannut. Nimittäin cashew-kesäkurpitsa-sitruunavaahto. Kuulostaa niin omituiselta, että pakkohan sitä oli kokeilla. Ja se oli oikeasti hyvää, niin hyvää että teen varmasti uudestaankin. Ja terveellistäkin vielä. Tuleeko tästä uusi chia pudding? 

Vegan food world is going nuts about cashew cream, and as I happen to crave for anything nutty and creamy, I had to test it as soon as possible. Cashew cream is basically just soaked cashews blended into smooth paste that can be used in salty and sweet recipes.

I found a very quirky recipe from Vegan restoran V’s cookbook called Celebrations with vegan food, that I got as a present from my husband on Valentine’s day. It is a simple dessert mousse made out of cashews and zucchini?! Can it possibly be good? Believe me, it is, even my husband said he’d eat it again anytime 😄 

Could this be the new chia pudding?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s