Vegaanibrowniet

Vauvajuttujen väliin mahtuu aina yksi resepti, eikö niin?

Brownieresepti taitaa tästä(kin) blogista jo löytyä, mutta laitetaan nyt jakoon toinenkin. Tällä kertaa kyseessä ei kuitenkaan ole mikään terveysversio vaan ehtaa sokerihuttua.

Imetys on tuonut tullessaan suklaanhimon – en yleensä haaveile suklaalevyllisistä vaikka en niistä toki kieltäydykään. Olen kuitenkin ehdottomasti maitosuklaaihminen, enkä ole toistaiseksi löytänyt Fazerille pärjäävää vegaanista suklaata. Vegaanihaasteen jälkeen olenkin alkanut pahasti lipsumaan tässä herkkuosastossa, mutta nyt haluan parantaa tapani. Lisäksi haluan kokeilla, jos vauva voisi paremmin, jos jättäisin lehmänmaidon rippeetkin pois. Mikä siis avuksi (maito)suklaahimoon?

Olen jo pitkän aikaa säilönyt säilykekikherneiden liemet jääkaappiin tarkoituksenani kokeilla tätä aquafabaksikin kutsuttua ihmelientä kokkailuissani. Kerta toisensa jälkeen olen kuitenkin joutunut heittämään liemen viemäriin, kun en vain ole saanut aikaiseksi. Nyt törmäsin reseptiin, jossa aquafabaa käytettiin brownietaikinaan ja päätin kokeilla moisesta oman version. Siitä tulikin niin onnistunut, että jaan sen nyt teidän iloksenne. Tätä herkkua syön kyllä mielelläni Fazerin sinisen sijaan!

I created this brownie recipe to help in my chocolate craving that seemed to have significantly increased during breastfeeding. I’m not a fan of dark chocolate and vegan milk chocolate I’ve tasted just does not compare to Fazer. But with these brownies I would gladly replace any milk chocolate.

Vegaaniset browniet / Vegan brownies

6 annosta / portions

1 dl kikherne- tai papupurkin lientä / aquafaba

0,5 dl kookosöljyä sulatettuna / melted coconut oil

1 espresso (tai 3rkl vahvaa kahvia) / espresso

0,5 dl kookossiirappia / coconut syrup

1 dl kookossokeria / coconut sugar

0,5 dl kaakaojauhetta / cocoa powder

1,75 dl vehnäjauhoja / wheat flour

0,5 dl murskattuja saksanpähkinöitä / crushed walnuts

100 g vegaanista tummaa (minttu)suklaata rouhittuna / vegan dark (mint) chocolate crushed

Vatkaa aquafaba löysäksi vaahdoksi. Sekoita öljy, kahvi, siirappi ja sokeri keskenään, sekoita varovasti vaahdon joukkoon. Lisää jauhot, pähkinät ja suklaarouhe ja sekoita tasaiseksi. Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista 200 asteessa n. 20 min. / Whip aquafaba slightly. Mix in a separate bowl oil, coffee, syrup and sugar, add to the foam. Add flours, cocoa, nuts and chocolate and mix carefully. Pour into a baking form covered with baking sheet, bake in 200 degrees for 20 min.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s